De ‘slimme’ Bril van Google is terug van weggeweest

Google Bril 2.0 richt zich meer op bedrijven

Google Bril 2.0 richt zich meer dan zijn voorganger op gebruik in bedrijven (afb: Alpha)

Google heeft alle liefhebbers van dinkskes lang in spanning gehouden, maar de ‘slimme’ Bril is terug van weggeweest. Glass 2.0 zou moeten werken en intussen zijn we al zoveel gewend dat die zogenaamd slimme bril normaal lijkt.
Lang voordat Snapchat met zijn bril aankwam en Microsoft met HoloLens was Google al aan het experimenteren met zijn Bril. Niet iedereen was gecharmeerd van die Bril, waarmee je onbespied mensen kon bespioneren. Met de bril had je ook het wereldwijde web op je netvlies, maar kan je ook foto’s of filmpjes maken. De Bril 2.0 is voor de echte dinkskesgek misschien ietwat: geen vermeerderde of virtuele (=schijn-)werkelijkheid.

Google Glass 2.0 richt zich op gebruik in bedrijven in de geest van concurrenten als HoloLens, Epson Moveri en Daqri. De Bril schijnt nu Glass Enterprise Edition genoemd te worden. De prijs is afhankelijk van de programmatuur die gebruikt wordt en de noodzakelijke ondersteuning.

Al verschillende bedrijven schijnen met de Bril 2.0 gewerkt te hebben. Zo hebben de vliegtuigmonteurs van GE tekeningen en handleidingen op hun bril zitten. Zo zijn er ook toepassingen voor autisten en mensen met hersenbeschadiging (Brain Power) en een documentensysteem voor de gezondheidszorg (Augmedix).

Processor

De Bril 2.0 schijnt een snellere processor te hebben dan zijn voorganger, lichter te zijn en een camera te hebben met een resolutie van achtmiljoen beeldpunten. Ook gaat er een lichtje branden als de Bril 2.0 opnames maakt, ongetwijfeld een tegemoetkoming aan mensen die zich door de Bril in hun privésfeer voelden aangetast. De Bril 2.0 kan ook als bril werken.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.