Mailprofielen van Tsjechische regering gekraakt

Volgens

, minister van buitenlandse zaken van Tsjechië, is zijn netpostprofiel gekraakt evenals dat van tientallen ambtenaren op zijn ministerie. De digitale inbraak zou professioneel zijn geweest die vermoedelijk vanuit het buitenland zou zijn gepleegd. Een naam van dat buitenland werd niet genoemd.

Deskundigen van de Tsjechische webveiligheidsdienst, inlichtingendiensten en het ministerie hebben de zaak in onderzoek. Er zijn maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Eerste minister Bohuslav Sobotka noemde de aanval ernstig. “Dit moet tot de bodem worden uitgezocht.”
De inbraak werd ontdekt tijdens een veiligheidscontrole. Volgens Zaorálek zou het gaan om een groot aantal gegevens, maar er zou zijn geheime informatie zijn gestolen. Volgens hem toont dit nieuwe voorval aan dat er meer geld moet worden besteed aan digitale beveiliging in Tsjechië. De minister laat ook uitzoeken of er niet ook andere overheidsinstellingen het slachtoffer geworden zijn van een e-kraak. Volgens hem zijn er bij zijn ministerie eerder pogingen gedaan om digitaal in te breken, maar die zouden niet succesvol zijn geweest.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.