Een Jeep Wrangler stelen met je computer

Auto’s aan het wereldwijde web hangen heeft wat voordelen, maar vooral grote nadelen. Allerlei louche en minder louche mensen proberen via die ‘ingang’ auto’s over te nemen, zoals computers, of ze domweg te stelen. De politie van Houston (VS) maakt een video openbaar waarin een man met een klapdoos (computer) komt aanlopen, zonder problemen binnen raakt en met de Jeep Wrangler wegrijdt. Het autoalarm stopt na twee minuten of wordt uitgeschakeld door de dief, dat is niet duidelijk.
De hele klus duurde dertien minuten. De politie heeft geen idee of en zo ja welke rol de computer speelde. Fiat Chrysler stelde in een reactie dat het bedrijf beveiliging van zijn producten belangrijk vindt. Daar ben je mooi klaar mee.
Uit dit soort voorvallen komt altijd weer dezelfde les bovendrijven: hoe ingewikkeld je je verdediging/beveiliging ook maakt, er is altijd wel iemand die een gat in die verdediging weet te vinden. En ja, de politie is nog steeds benieuwd naar de identiteit van de dader, die dat kennelijk allemaal kon doen op een helverlichte met camera’s bewaakte parkeerplaats. Grappig.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.