Google.com is deels gevaarlijk, zegt Google

Google deels gevaarlijkGoogle heeft een ‘peiler’ die bekijkt welke webstekken op het wereldwijde web we moeten wantrouwen. De Google-peiler is ook onverbiddelijk voor Google zelf. Een transparantierapport over google.com geeft aan dat die stek deels gevaarlijk is. “Op sommige pagina’s wordt kwaadaardige programmatuur op computers van bezoekers geplaatst. Aanvallers op deze stek zouden je kunnen misleiden om programmatuur te laden of je informatie te stelen.

De ‘peiler’ Safe Browsing werkt automatisch. Het zou gaan om bestanden van mensen die gebruik maken van de diensten van Google. Het is niet duidelijk hoe lang Google als niet erg betrouwbaar wordt aangemerkt, maar volgens bloggers zou google.com in november ook al als dubieus zijn aangemerkt.

Google.com is overigens niet alleen. Verschillende andere grote, webstekken worden ‘deels gevaarlijk’ genoemd door  de peiler, zoals tumblr.com of github.com. arnoschrauwers.nl blijkt (nog?) niet aangetast te zijn. Overigens moet wel gemeld worden dat Safe Browsing niet momentaan werkt. Je kunt als webbaas van een gediskwalificeerde stek bent vragen om opnieuw gewogen te worden. Als de zaak dan in orde is, dan wordt de nieuwe status binnen 24 gemeld. Zou google.com daar al om gevraagd hebben?

Bron: Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.