Twitter censureert

Bij de oude papieren media bestond altijd al een soort zelfcensuur. Zo worden foto’s van slachtoffers van gewelddaden zelden vertoond en dan nog met de grootste prudentie. Op het wereldwijde web kan echter veel meer en er draaien oneindig veel meer mensen aan de knoppen. De media zijn ‘gedemocratiseerd’, maar dat betekent ook dat steeds vaker voorheen niet vertoonde zaken te zien zijn. Is het niet via Twitter, dan is er altijd wel ergens een plek op het wereldwijde web te vinden waar je je gruwelijke beeld kwijt kan. Tot nu toe had Twitter zich verre gehouden van censuur, met de gedachte dat het miniblog een platform is en geen uitgeverij. De sociale media hebben tegenwoordig een grote invloed op allerlei maatschappelijke zaken. Het vervelende is dat de Googles, Twitters en Facebooks zelf de regels maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.