Google koopt bouwer van droons

Zonnedroon

Een zonnedroon

Google is al een tijdje op het overnamepad. Alles lijkt in het teken te staan van een verdere uitbating van de mogelijkheden van internet. De onlangs aangekondigde koop van droonbouwer Titan Aerospace moet ook in dat perspectief gezien worden. Er zijn nog steeds delen van de wereld, zo’n eenderde, die niet verbonden zijn met het wereldwijde web, geloof het of niet, en deze zonnedroons moeten helpen die laatste ‘witte vlekken’ in de webatlas in te vullen. Je kunt je overigens ook andere dingen voorstellen die deze zonnedroons in dienst van Google zullen doen. Spioneren, bijvoorbeeld.

De droons zullen in het kader van het zogeheten Project Loon worden ingezet, naast grote heliumballonnen, om het web werelddekkend te maken. Overigens werkt ook Facebook aan een soortgelijk project.  “Atmosferische satellieten helpen bij het toegankelijk maken van internet voor miljoenen en helpt andere problemen op te lossen zoals hulp bij rampen en milieuschade door ontbossing”, meldt het bedrijf in een verklaring. Sommige vliegtuigjes van Titan Aerospace, waar zo’n 20 man werken, zijn in staat jaren in de lucht te blijven, volgens het bedrijf. Die vliegen op zonne-energie.
Facebook heeft onlangs de Britse droonbouwer Ascenta overgenomen. Ook webbedrijf Amazon.com is geïnteresseerd in droons als bezorger van pakketjes. Niet iedereen vat dat plan op als serieus. Amazon.com-baas Jeffrey Bezos is eigenaar van de  Washington Post, meldt die krant.

Bron: Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.