Webstek Kremlin gekraakt door anonieme e-krakers

Het Kremlin bij avond

Het Kremlin bij avond

Vlak nadat het Russische openbaar ministerie webstekken van opposanten, waaronder die van Alexei Navalni en Garri Kasparov, had ‘gesloten’, is de stek van de  Russische regering lamgelegd. Ook een stek van de Russische centrale bank is aangevallen, zo meldt het Duitse blad Der Spiegel
Een woordvoerster van het Kremlin vertelde niet (of kon niet vertellen) wie er verantwoordelijk was voor de webaanvallen, maar op Twitter zong de naam van het krakersnetwerk Anonymous rond. Er verscheen een bericht vandaag van Anonymous Russia: “Tango down. Graag gedaan.” Dat refereert aan een Amerikaanse legerkreet die gebruikt wordt als een ’terroristisch’ doel is uitgeschakeld.
Het sluiten van de stekken van opposanten gebeurde in opdracht van Roskomnadzor. Die organisatie heeft een lijst met geblokkeerde stekken gepubliceerd. Volgens de organisatie, toezichthouder op onder meer internet, zouden deze stekken aanzetten tot illegale handelingen. Kasparov bekritiseerde via Twitter de blokkade. “Dat zijn grote nieuwsstekken, geen politieke groepen.”  De stek van Navalni zijn zijn gesloten omdat hij zijn huisarrest zou hebben geschonden.

Bron: Der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.