Snowdens advocaat ondervraagt op Londens vliegveld

Jesselyn Radack

Jesselyn Radack

Jesselyn Radack, advocaat van klokkenluider Edward Snowden, is op het Londense vliegveld Heathrow ondervraagd door de luchthavenpolitie. Raddack, vroeger werkzaam bij het Amerikaanse ministerie van justitie maar tegenwoordig werkend voor de klokkenluidersorganisatie GAP, was op weg naar een andere klokkenluider. Ze wilde Julian Assange, oprichter van de lekstek Wikileaks, gaan bezoeken in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen. De, volgens Raddack bijzonder onaangename, ondervraging zou er op gericht zijn klokkenluiders en helpers te intimideren. Het is toch, om het zacht te zeggen, vrij vreemd dat in een vrij en democratisch land advocaten van de regering onwelgevallige personen zo worden behandeld. Dat lijkt meer op de methodes die in China en Rusland worden gehanteerd. Het lijkt er op dat het Verenigd Koninkrijk en vooral de VS steeds vaker grijpen naar autocratische trucs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.