NSA-veilige slimtel ontwikkeld

Blackphone

Je kunt de ZwartFoon ook als telefoon gebruiken, schijnt het.

Het NSA-schandaal heeft duidelijk gemaakt dat alle die elektronische speeltjes hartstikke leuk zijn, maar ook wel errug kwetsbaar voor inbraak, vooral door die duizenden handige toepassinkjes (de apps). Daar spelen telefoonproducent Geeksphone en beveiligingsbedrijf Silent Circle op in met de introductie van de NSA-veilige Blackphone, die onkraakbaarheid als uitgangspunt heeft.
De Zwartfoon draait op een kloon van Android, PrivatOS genaamd. Deze slimtel is niet aan een aanbieder gebonden. Er hoeven dus geen vreemde trucs uitgehaald te worden om de aanbieder van je keuze te nemen.
Een van de ontwikkelaars van de mobiele telefoon is Phil Zimmermann, die zijn handtekening ook zette onder het versleutelingsprogramma PGP, waarmee veilig e-berichten zijn uit te wisselen. Het is nog niet bekend wanneer de Blackphone op de Europese markt komt. Volgens het Amerikaanse tv-station ABC kan de telefoon vanaf 24 februari besteld worden, tegelijk met het begin van het wereldcongres mobiele communicatie in Barcelona.

Bron: ABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.