Twitter- en Facebookprofiel Skype gekraakt

Syrische elektronische leger-tweet

Twitterbericht van het Syrische elektronische leger

Het Twitter- en Facebook-profiel en het blog van het webtelefoonbedrijf Skype is vandaag gekraakt door, naar eigen zeggen, het Syrische Elektronische Leger. Na 2 uur had Microsoft, eigenaar van Skype, het beheer weer terug.
Via deze profielen waarschuwden de e-krakers om geen gebruik de maken van de e-maildiensten van Microsoft. “Gebruik geen e-mail van Microsoft. Ze houden uw accounts in de gaten en verkopen de gegevens aan overheden. Binnenkort meer details”, twitterde de groep aanhangers van de Syrische president Assad. Microsoft twitterde, nadat de profielen weer in eigen beheer waren, dat de gebruikersinformatie niet in gevaar is geweest. Excuses voor het ongemak.
De zich Syrisch Elektronisch Leger noemende krakers hebben het vooral gemunt op westerse media en bedrijven. Wie er precies achter dit collectief zit is niet bekend. De groep zegt op internet (de webstek syrianelectronicarmy.sy is nu onbereikbaar) dat ze niet is gelieerd aan de Syrische president Assad, maar hem wel steunt. In de meeste gevallen maken de Syrische (?) krakers gebruik van een hengeltechniek waarbij inloggegevens op een slinkse manier worden verkregen via een koppeling in een e-bericht, dat van een vertrouwd bedrijf of vertrouwde persoon afkomstig lijkt. De kraker gebruikt vaak persoonlijk informatie die al in een eerder stadium werd vergaard om het e-mailbericht authentieker te doen lijken.

Bron: De Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.