Amerikaanse overheid is Grote Broer

Grote Broer (in Nederland vaak Big Brother genoemd) was voor de Engelse schrijver Georg Orwell een groot schrikbeeld. Dat beeld gaat steeds meer gelijkenis vertonen met de dagelijkse praktijk in veel, vooral, westerse landen. Grote delen van Engeland zijn becameraad en ook in Amerika en West-Europa duiken steeds meer camera’s op. Dat schept problemen. Je zou veel mensen in dienst moeten nemen om al die camera’s te beloeren. gezichtsherkenning

Je kunt ook techniek gebruiken zoals gezichts-herkenning. Dat schijnt nog niet erg op te schieten. De Amerikaan-se overheid, kennelijk niet onder de indruk van de wereldwijde kritiek op haar grootschalige spionageactiviteiten, daagt onderzoekers uit bruikbare systemen te ontwikkelen om personen op digitaal beeld thuis te brengen, zo stelt het Britse populairwetenschappelijke blad New Scientist.
Begin deze maand kondigde de Amerikaanse overheidsinstelling IARPA een heuse wedstrijd aan, waarbij onderzoeksgroepen worden uitgedaagd met een oplossing te komen. Omdat gezichtsherkenning niet goed werkt zou de oplosser zich moeten richten op andere lichaamskenmerken zoals de vorm van de oren, de lengte e.d.

Bron: New Scientist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.