Ook Microsoft bezig met een e-Bril

Microsoftbril

De Bril van Microsoft zoals getekend in een Amerikaans octrooi van eind 2012

Google is al een tijd aan het experimenteren met zijn Bril, maar volgens de Amerikaanse krant the Wall Street Journal, sleutelt ook Microsoft aan een eigen Bril.  Ook Samsung schijnt op de brillentour te gaan.

Na de koop van het Finse Nokia, wil Microsoft niet achterblijven bij de grote rivaal met zijn hebbedingetjes. Het bedrijf zou volgens de Amerikaanse krant, al contact hebben met Aziatische toeleveranciers. Microsoft heeft eind 2012 bij het Amerikaanse octrooibureau een patent verworven op een ontwerp van de eigen Bril. Microsofts Bril maakt overigens, met echte glazen en een stevig montuur, meer dan die van Google aanspraak op de term ‘bril’. Onduidelijk is of wat Microsoft aan het uitproberen is ook daadwerkelijk is gebaseerd op wat het patent beschrijft.
Microsoft is de laatste jaren zijn ooit onaantastbare positie in de digitale wereld kwijtgeraakt en probeert die koppositie te heroveren; vooralsnog zonder al te veel succes gegeven, onder meer, de mislukte introductie van de eigen van de Surface-tablet. De dinkskes die ons een ‘grotere werkelijkheid’ moeten bieden, zoals de e-Bril, zijn nu het volgende doelwit van het bedrijf uit Richmond. Blijkens recent marktonderzoek zou 12% van de Amerikanen de aanschaf van zo’n eBril overwegen.
Ook Samsung loert op die markt. De Zuid-Koreanen mikken daarbij op het sportieve deel van de wereld, waarbij de combinatie met de slimtel voor de hand ligt. Het bedrijf heeft dienaangaande een octrooi in Zuid-Korea gedeponeerd.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.