Pagina Facebook-baas gekraakt

Zuckerbergs pagina gekraakt (videobeeld CNN)

Zuckerbergs pagina gekraakt (videobeeld CNN)

De persoonlijke pagina van Facebook-baas Mark Zuckerberg is gekraakt door de Palestijnse e-kraker Chalil Shreateh, die wilde laten zien dat er beveili-gingslekken in Facebook zitten. Hij ging met die wetenschap naar het sociale netwerk, maar hij werd genegeerd. Daarop besloot hij de eigen pagina van de grote baas zelf te kraken.
Hij vertelt op zijn blog hoe hij een manier vond de beveiliging te omzeilen en de berichten van een gebruiker op een Facebook-pagina te veranderen. Hij postte een video van Enrique Iglesias op het Facebook-profiel van een bekende van Zuckerberg. Nadat hij dat Facebook meldde en  nul op het rekest kreeg, besloot hij een bericht op de Facebook-pagina van Zuckerberg zelf te zetten.
“Beste Mark Zuckerberg, het spijt me dat ik de vertrouwelijkheid van Uw pagina  heb moeten doorbreken om er een bericht op te zetten, maar er bleef me geen andere keus over nadat ik het veiligheidslek gemeld had aan het team van Facebook. Ik heet Chalil en kom uit Palestina.”
De pagina werd onmiddellijk van het web genomen. Zondag schreef veiligheidsingenieur Matt Jones van Facebook in een forum dat het gemelde lek dinsdag ervoor al was gerepareerd. Nu blijkt Facebook wel belangstelling voor de vindingen van Chalil te hebben. Volgens een woordvoerder heeft Facebook Chalils melding niet genegeerd, maar de Palestijn had te weinig gegevens verstrekt. Bovendien is het kraken van pagina’s om veiligheidslekken aan te tonen, niet aanvaardbaar, aldus de woordvoerder.

Bron: Le Monde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.