We lijden aan aitem

Het hondje van Ko van Dijk (1916 - 1978); Laten we lol maken!

De acteur Ko van Dijk (1916 – 1978)


Tegenwoordig zijn mensen constant bezig met hun mobieltje. Er heerst kennelijk een grote Angst Iets TE Missen (hierbij aitem gedoopt). Die, wijdverbreide, ziekte gaat met koorts gepaard. Waar zijn mijn vrienden? Waarom weet ik daar niks van? Is het ergens anders niet leuker? Aitem. Vooral jongeren onder de 30 lijden er aan. Het leven moet tenslotte lol zijn, leuk.
De angst niet te zijn daar waar het gebeurt is natuurlijk van alle tijden, maar de sociale media hebben die angst nog eens extra aangescherpt. En zo kan het dus gebeuren dat we 150 keer per dag op onze slimtel kijken, van feestje naar nafeest rennen, want daar gebeurt het natuurlijk echt. En we liegen een hoop bij elkaar op de smoelenboeken en kwetters.
Zoals gezegd, vooral jongeren hebben last van aitem. De Washington Post meldt dat tweederde van de onder-33-ers er last van heeft, van aitem. Dat zullen wel Amerikanen zijn, maar het zal hier niet veel anders zijn, denk ik. Of het goed of slecht is, daar zijn de geleerden het nog niet over eens, neurotisch is het wel. Bovendien lijkt het er op dat er voor velen maar een levensdoel bestaat: Laten-we-lol-maken zoals dat befaamde hondje van Ko van Dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.