AP-profiel Twitter gekraakt, extra code moet krakers temmen

Twitter gevoelig voor inbraakHet Witte Huis is met bommen bestookt en Obama is gewond, dat stond gister op het Twitter-profiel van het Amerikaanse persbureau Associated Press te lezen. Groot nieuws, maar later bleek het onzin te zijn. Het profiel was gekraakt door het Syrische elektronische leger, dat al eerder op elektronisch oorlogspad is geweest. Die stek blijkt nu uit de lucht te zijn.
Twitter wil beveiliging vergroten
Twitter heeft aangekondigd de profielen van de kwetteraars beter te zullen beveiligen tegen kraken, zo meldt het Amerikaanse webblad Wired. De gebruiker moet in de nieuwe situatie niet alleen een wachtwoord intikken, maar ook een soort TAN-code, die hij/zij krijgt toegestuurd via, bijvoorbeeld, sms. Volgens AP zou het wachtwoord zijn ‘opgevist’, maar met de nieuwe procedure zou dat geen, onoverkomelijk, probleem zijn. Het gaat nog om een proef. Onduidelijk is wanneer het nieuwe beveiligingsprotocol algemeen wordt. Hoogstwaarschijnlijk zullen ‘gevoelige’ profielen zoals die van AP of het Witte Huis het eerste aan bod zijn.

Bronnen: Le Monde, Wired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.