Google levert ‘rouwzorg’

Over je graf heen regeren (foto Wired) Is er leven na de dood? Wel degelijk. Ook na je dood zal er op het wereldwijde web nog van alles van je te vinden zijn en misschien had je wel een profiel bij Facebook of LinkedIn. Google, de zorgzame Google, die daar veel geld mee verdient, denkt aan alles. De webreus heeft een nieuw dienst in het leven geroepen Inactive Account Manager om onze dode accounts netjes op te ruimen, uiteraard als ze iets met Google te maken hebben. Had de overledene foto’s op Picasa, filmpjes op YouTube of documenten op Google Docs, de profielhouder mag die, na zijn/haar dood uiteraard, laten overbrengen naar een ‘erfgenaam’. In Europa zijn er plannen dergelijke persoonlijke bestanden na iemands dood te vernietigen of te anonimiseren. De dienst van Google zou een alternatief kunnen zijn.
Google is niet de eerste die zich met je digitale leven na je dood bemoeit. Het webblad Wired gaat een rijtje digitale rouwzorgers langs. Bcelebrated belooft je geliefden na je dood door jou opgeslagen persoonlijke berichten te sturen. Dead Man’s Switch, macabere naam, doet iets soortgelijks. En Apple, het zal eens niet, heeft zijn eigen mobiele rouwdienst, waarmee je de muziek en de foto’s van de grote momenten in je leven aan je geliefden kan (laten) sturen na je dood. Gelukkig wordt er ook in Nederland nagedacht wat er gedaan moet worden met de digitale geurvlaggen die we op het wereldwijde web hebben gezet. De kraaien zijn tegenwoordig overal…

Bronnen: Le Monde, Wire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.