Volkskrant slecht koekiemuur

De Volkskrant heeft zijn berichten sedert eind vorige week niet meer achter een koekiemuur verstopt. Sedert de invoering van de cookie-wet moeten webstekken hun bezoekers vragen of ze akkoord gaan met het plaatsen van progjes (cookies of koekies) op hun computer. Vele stekbeheerders, waaronder de Volkskrant en de Publieke Omroep, interpreteerden de wet zo dat als de bezoekers geen toestemming gaven dat ze ook geen toegang tot de webstek kregen, met als argument dat dat niet anders kan. Volgens de CBP (commissie bescherming persoonsgegevens), zie eerder bericht, is het technisch goed mogelijk de bezoekers te ontvangen zonder dat ze koekies hoeven toe te laten. In een artikel in De Volkskrant stelt onderzoeksjournalist Brenno de Winter dat er niet goed is nagedacht over deze wet. Die zou ook eerder thuishoren in de wet op de bescherming persoonsgegevens dan in de telecomwet (waar de cookiewet nu is ondergebracht). De Publieke Omroep handhaaft, ondanks een waarschuwing van de CBP, zijn koekiemuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.