Anoniem met bril

In de onderwereld e.o. worden wel donkere brillen gebruikt. Niet per se om onzichtbaar te zijn. De Japanse hoogleraar Isao Echizen denkt dat een bril de oplossing is om niet herkend te worden door gezichtherkenningsprogramma’s die op camerasystemen en bij diensten als Google of Facebook gebruikt worden. Echizens bril. De bril is ontworpen door het nationale Japanse instituut voor informatica en gebruikt infraroodstraling om de herkenningsprogramma’s te verblinden. Overigens schijnt ook een stevige make-up-laag en, uiteraard, een masker of boerka goed te werken tegen herkenning.Onzichtbare bril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.