E-kraker Adam Mudd voor twee jaar de bak in

Adam Mudd, maker van Titanium Stresser

Adam Mudd (afb: politie van Bedfordshire)

De Engelse Adam Mudd was 16 toen hij Titanium Stresser schreef, waarmee, naar verluidt, zo’n 1,7 miljoen webaanvallen zouden zijn uitgevoerd, onder meer bij Sony en Microsoft. Hij verkocht het programma aan derden. Daaraan zou hij bijna 400 000 pond (€ 470 000) hebben overgehouden. Hij is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Volgens rechter Michael Topolski komt de verdachte uit een keurig gezin, maar heeft zijn handelen rampspoed veroorzaakt van Groenland tot Nieuw-Zeeland en van Rusland tot Chili. Het vonnis moet gezien worden als afschrikkend, stelde Topolski. De rechter was er van overtuigd dat Mudd besefte dat het niet om een spelletje ging. “Je verdiende er geld mee en hoorde dat alles stoïcijns aan. Hij zou meer gehecht hebben aan status in de wereld van computerspellen dan aan het geld en bovendien leed hij aan het Aspergersyndroom, een autistische aandoening waarbij, onder meer, het inlevingsvermogen is aangetast.

Mudd zelf zou tussen december 2013 en maart 2015 594 massa-aanvallen hebben uitgevoerd op 181 IP-adressen. Bij zo’n massa-aanval worden webpagina’s onbereikbaar. Uiteindelijk zouden er zo’n 112 000 geregistreerde gebruikers zijn geweest van Mudds programma, die zo’n 666 000 IP-adressen zouden hebben bestookt met Titanium Stresser. In maart 2015 werd hij gearresteerd.

Lauri Love

Het vonnis werd uitgesproken op de dag dat Lauri Love te horen kreeg dat hij zijn uitzetting naar de VS mag aanvechten. Love wordt door de Amerikaanse autoriteiten beschuldigd van digitale inbraak. Als hij schuldig wordt bevonden dan zou Love, volgens zijn advocaten, een straf van 99 jaar kunnen krijgen. De 32-jarige Love, die ook Asperger zou hebben, woont nog bij zijn ouders nabij Newmarket in Suffolk (Eng). Hij zou in 2012 en 2013 informatie hebben gestolen van Amerikaanse overheidsorganisaties, zoals de Nationale Bank, het ministerie van defensie, de NASA en de FBI. Het is nog niet bekend wanneer die zaak voorkomt.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.