NSO-groep moet code Pegasus aan WhatsApp verstrekken

De Israëlische onderneming NSO (ik=as krijg een blokkade bij dit webadres) moet volgens een Amerikaanse rechter de code van het spionageprogramma Pegasus en andere spiewaar van de groep aan WhatsApp overhandigen. Via Pegasus zouden in twee weken tijd zo’n 1400 WhatsApp-gebruikers zijn bespioneerd.
WhatsApp, onderdeel van Meta, ligt al sedert 2019 juridisch overhoop met het Israëlische bedrijf. Toen zouden de 1400 WhatsApp-gebruikers bespioneerd zijn met behulp van spiewaar van NSO.

Kennelijk heeft de Amerikaanse rechter het sociale medium geloofwaardig gevonden. De vraag is natuurlijk of NSO die uiterst geheime code ook daadwerkelijk ‘aflevert’. Het bedrijf is wat doen en laten betreft sterk afhankelijk van het Israëlische ministerie van defensie die toestemming moet geven voor de verkoop van de spiewaar aan buitenlandse overheden. De rechter besloot echter dat NSO geen gegevens over zijn klanten hoefde over te leggen. Het bedrijf zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de activiteiten van zijn klanten.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.