Verrek, die vrouw is nep!

Videobijeenkomst DevTernity afgelast vanwege ki-spreeksterTechneuten van onder meer Microsoft en Amazon hebben afgezegd voor de videobijeenkomst DevTernity toen was gebleken dat een van de ‘deelneemsters/spreeksters’ een ki-product zou zijn. Het wordt steeds lastiger waar van vals te onderscheiden, zeker niet nu ki-systemen ook heel aardig net-echte mensen kunnen creëren en pratende ki-systemen steeds moeilijker te onderscheiden zijn van pratende mensen.
Er zouden meer verdachte bijdragen voor de bijeenkomst zijn verschenen op de webstek van DevTernity. Organisator Eduards Sizovs heeft op sociale media toegegeven dat een van de spreeksters en haar lezing ki-producten waren. Hij ontkende dat die opzettelijk zouden zijn toegevoegd om de lage deelname van vrouwen te maskeren. De aangekondigde zou de enige vrouw onder de sprekers zijn.
Een en ander was voor andere sprekers genoeg aanleiding hun (virtuele) komst af te zeggen. De bijeenkomst, die voor de coronaperiode jaarlijks in Riga (Letland) werd gehouden is sedertdien een videobijeenkomst. Op het web is op de DevTernity slechts een (achtergrond)filmpje te zien met vrijwel alleen mannelijke geestdriftelingen met de mededeling dat de bijeenkomst is afgelast/uitverkocht en dat deelnemers binnenkort meer zullen horen. De bijeenkomst zou op 7 december beginnen.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.