Laat Audacity je bespioneren?

Audacity is spiewaarAudacity is een populair en gratis programma om muziek mee te bewerken. Een nieuwe versie zou derden de gelegenheid geven gebruikers te bespioneren.
Audacity was altijd gratis verkrijgbaar, maar de programmatuur schijnt te zijn gekocht door de Muse-groep en daarmee zijn de zaken drastisch veranderd. De nieuwe gebruiksvoorwaarden hebben geleid tot woede van ontwikkelaars op het Audacitykanaal van Github.
Volgens de nieuwe voorwaarden kan de Muse-groep allerlei gegevens  van de gebruikers verzamelen. Dat is overigens niets bijzonders als je dat vergelijkt met zoiets als Facebook. Zelfs dat lieve aardige Firefox verzamelt gegevens van je om dat programma te kunnen verbeteren, is het verhaal.

Google en Yandex

De ontwikkelaars maken zich vooral druk omdat de verzamelde gegevens kunnen worden gedeeld met derden en dat ze opgeslagen en geanalyseerd worden door Google en Yandex. Ze hebben dan ook opgeroepen tot een boycot van Audacity, dat zij kwalificeren als spiewaar. FossPost beveelt zelfs aan het programma van je computer/telefoon te gooien.

Onder deze druk heeft Muse beterschap beloofd. Zo zal de groep de verzamelde gegevens zelf opslaan. Volgens het bedrijf is het uitschakelen van de gegevensverzameling eenvoudig. De beloofde veranderingen gaan echter pas in met de verschijning van de nieuwe versie 3.0.3. Die is nog niet beschikbaar. Voorlopig dus nog maar even zonder Audacity. Overigens heb je met Amadeus een beter alternatief voor het bewerken van muziek, maar dat is niet gratis.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.