Duisternis in Porto Rico na webaanval en brand

Duizenden mensen hebben op Puerto Rico in het donker moeten zitten na een brand in een transformatorstation. Het betrokken energiebedrijf, Luma Energy, zou een uur lang geen stroom leveren door die brand. Tevens werd het bedrijf getroffen door een webaanval.
De brand ontstond in een transformatorstation in Monacillo, een wijk van de Puertoricaanse hoofdstad San Juan. Dat was twee uur nadat Luma Energy had meegedeeld slachtoffer te zijn geweest van een massa-aanval, waarbij weblocaties onbereikbaar worden gemaakt voor derden. Klanten konden niet bij hun Luma-profiel.
Of er verband is tussen de brand en de webaanval is niet bekend. Ook is niet meegedeeld hoeveel mensen er last van de stroomstoring hebben gehad. Volgens een Puertoricaanse vertegenwoordiger bij het Amerikaanse congres zou het om een halfmiljoen particulieren gaan. De brand zou grote gevolgen hebben gehad voor de stroomlevering op het hele eiland. Er zou hard gewerkt worden om de problemen op te lossen. Luma Energy is pas sedert begin deze maand actief.

Bron: Le Monde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.