Franse bedrijven in problemen door brand ‘wolk’bedrijf

Brand datacentrum OVH

Verwoesting (afb: Computable)

Zo handig om al je gegevens op te slaan in de ‘wolk’, maar als er iets met de wolk gebeurt dan kan je in onze sterk gedigitaliseerde samenleving ernstig in de problemen komen. In Frankrijk heeft een grote brand bij een datacentrum van een wolk tot grote problemen geleid bij veel bedrijven.
Talrijke webstekken en webdiensten van bedrijven in Frankrijk zijn in het ongerede geraakt door een brand in een datacentrum van het digitale-opslagbedrijf OVH in Straatsburg. De brand ontstond woensdag en was vandaag nog niet geblust. Door de brand werd een van de vier datacentra van OVH in Frankrijk volledig verwoest, terwijl een tweede ernstig werd beschadig.
Volgens Octave Klaba van OVH was de brandweer direct ter plaatse, maar kregen die het vuur niet onder controle. Hij adviseerde OVH-klanten hun rampenherstelplannen in werking te stellen.
Waardoor het vuur is ontstaan is niet bekend (gemaakt). Klaba stelde dat er hard gewerkt wordt aan het herstel van de dienstverlening. Ook zullen de optische-vezelverbindingen worden gecontroleerd.

Niet beschikbaar

De stad Cherbourg en Contentin twitterde vandaag dat de webstek van de stad niet beschikbaar was als gevolg van de brand. Ook de weerkundige dienst Meteociel moest laten weten dat foto’s en diensten niet beschikbaar waren door de brand bij OVH. Herstel zou niet eerder dan 15 maart kunnen plaatsvinden. Meteociel had het over onherstelbare schade.

Ook het Centre Pompidou moest noodgedwongen verstek laten gaan op het wereldwijde web. OVH heeft vijftien datacentra in Europa.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.