China integreert censuur in internet

HuaweiChina, die gigantische dictatuur, wil de censuur integreren in het Chinese deel van het wereldwijde web. Daartoe wil het  TCP/IP zo aanpassen dat daarmee makkelijker inhoud is te blokkeren. Daardoor zouden ook alle webgebruikers geïdemtificeerd kunnen worden.
TCP/IP is een verzamelnaam voor een reeks netwerkprotocollen die gebruikt worden voor het grootste deel van de netwerkcommunicatie tussen computers. Internet is het grootste en bekendste TCP/IP-netwerk. China is samen met Huawei en webaanbieders volgens de Financial Times bezig met een nieuw protocol voor telecommunicatie. Dat protocol, IP gedoopt, moet in de plaats komen van de bestaande protocollen. Het nieuwe protocol zou een aantal functies bevatten waar vooral dictatoriale regimes wat aan hebben.
TCP/IP is samengesteld in de jaren 70 en is de ruggengraat van het moderne internet. Volgens een artikel van Huawei zjijn die oude protocollen niet geschikt voor nieuwe technieken. Huawei noemt dan zaken als internet-der-dingen, zelfbewegers, communicatie met de ruimte en holografie. Die ontwikkelingen zouden in het nieuwe IP soepeler lopen, maar kennelijk ook de mogelijkheden om mensen te bespioneren of inhoud te blokkeren…. Wordt, ongetwijfeld vervolgd.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.