Amerikaanse dienst bereidt webaanvallen op Rusland voor

Saddam Hoessein

Saddam Hoessein:…massavernietigingswapens (afb: WikiMedia Commons)

De Amerikanen zijn altijd heftig verontwaardigd als ze ontdekken dat Noord-Koreanen, Chinezen, Russen of Iraniërs digitaal hebben ingebroken (of zouden hebben ingebroken), maar de Amerikanen hebben het digitaal inbreken natuurlijk uitgevonden. Nu doen de Amerikanen net of ze tot nu toe slachtoffer zijn geweest en dat ze van nu af aan wat straffer en assertiever gaan optreden. Volgens de New York Times wordt er gewerkt aan kwaadaardige programmatuur om het Russische stroomnet aan te vallen of die kwaadaardige progjes zouden al worden verspreid..
Het Amerikaanse militaire cybercommando zou agressiever gaan handelen in de wondere wereld van de verbondenheid. Die kans krijgen ze doordat het Congres haast stiekem vorig jaar een wet heeft aangenomen die het commando die mogelijkheid geeft.
In eerste instantie zou de actie als een waarschuwingsschot gezien moeten worden aan de Russen, maar de programmatuur is er wel degelijk op gericht om het Russische stroomnet lam te leggen. Wat dat betreft hebben de VS al enige ervaring in Iran. Dit soort acties behoeft alleen nog maar de goedkeuring van de minister van defensie.

Inmenging

De Amerikanen zouden zich zorgen maken over Russische inmenging bij de komende presidentsverkiezingen in 2020. Het militaire cybercommando zou ook, maar dan op basis van een decreet van Trump (kan dat in een democratie?; as), de bevoegdheid hebben gekregen om e-krakers te kraken. Zo zou het de Internet Research Agency hebben lamgelegd. De Amerikanen beschouwen dat bedrijf als een ’trollenfabriek’ die zich ook bezig houdt met digitale inbraken. De Amerikanen denken dat de Russen tijdens de presidentsverkiezingen voor selectieve stroomstoringen willen gaan zorgen. De koude oorlog lijkt weer helemaal terug.
Bloomberg meldde vrijdag dat Russische e-krakers in 2017 pogingen hadden gedaan in te breken bij Amerikaanse nutsbedrijven. Bij dit soort berichten moet ik altijd denken aan de massavernietigingswapens die Saddam Hoessein zou hebben gehad, de aanleiding voor Amerika Irak de oorlog te verklaren. Hoe me te goede: Hoessein was een boef.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.