Digitale gegevens Frans bouwbedrijf gestolen

Bergplaats kernafval CIGEO

CIGEO-project van het Franse bouwbedrijf voor de opslag van kernafval (afb: Ingérop)

E-krakers zouden volgens het Duitse tv-station NDR bij een Franse bouwonderneming digitaal gegevens hebben gestolen van atoominstallaties, gevangenissen en ov-bedrijven. Het bedrijf (Ingérop) zou de diefstal hebben bevestigd. Het is wereldwijd actief in grote bouwprojecten.

Volgens de NDR, die daarbij samenwerkte met onder meer het Franse dagblad Le Monde, zou het gaan om meer dan 65 gigabyte aan informatie. Daarbij ging het onder andere over plaatsen van bewakiaan te leggen bergplaats voor kernafval in het noordoosten van Frankrijk. Ook zouden persoonlijke gegevens van 1200 werknemers van de bouwfirma zijn buitgemaakt naast elektronische berichten die via het intranet van het bedrijf zijn verspreid.
Alles bijeen zou het om 11 000 bestanden gaan die gegevens bevatten van een tiental lopende projecten. Daarbij gaat het vooral om projecten in Frankrijk, maar ook in Spanje en Zuid-Amerika. Het bedrijf zou de belanghebbenden op de hoogte hebben gesteld en zou maatregelen hebben genomen om herhaling te voorkomen. Welke werd niet gezegd.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.