Whatsapp op veel plaatsen even ‘uit de lucht’

Logo's Youtube WhatsApp Skype op telefoonDe berichtendienst WhatsApp was in vele landen even ‘uit de lucht’. De storing werd gemeld in Brazilië, in Rusland, in Duitsland maar ook in India, waar de dienst zo’n 200 miljoen gebruikers heeft. Op dit moment is nog niet bekend wat de oorzaak van de storing is (geweest). Na een halfuurtje kwam de dienst na een stroom van klachten weer op gang. In Nederland is de dienst volgens het AD een uur lang niet te gebruiken geweest.

Een zegsvrouw van Facebook, de eigenaar van de dienst, stelde dat er nog steeds gezocht wordt naar de oorzaak. Onafhankelijke webmeetdiensten zouden vaker storingen bij WhatsApp hebben gemeten, vaak elke paar weken, maar die zouden meestal kort zijn geweest en geografisch beperkt. De dienst werd dit jaar vaker getroffen door soortgelijke storingen, in mei was de dienst zelfs uren van het web.

WhatsApp heeft wereldwijd zo’n 1,2 miljard gebruikers. Facebook kocht de dienst in 2014 voor 19 miljard dollar, maar winstgevend is die nooit geweest. De laatste tijd krijgt WhatsApp kritiek omdat, tegen de beloften bij de overname in, gegevens van WhatsApp-gebruikers worden (althans werden) doorgesluisd naar de moedermaatschappij.

Bron: CNet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.