Twitter kilt 235 000 ’terreurprofielen’

De IS-vlag

De IS-vlag

Twitter zegt het afgelopen halfjaar 235 000 profielen gesloten te hebben die terreur zouden hebben verheerlijkt. Sedert midden 2015 heeft Twitter nu 360 000 profielen stilgelegd, zegt de ondeneming.
Het aantal sluitingen per dag is vergeleken met vorig jaar met 80% gestegen. Het bedrijf maakt ook haast met het sluiten van profielen die worden gerapporteerd. Twitter werkt aan een systeem dat moet voorkomen dat weggestuurde gebruikers onmiddellijk weer een nieuw profiel openen.
Twitter is er in het verleden van beschuldigd dat het te weinig doet om terrorisme op het sociale medium tegen te gaan. In januari begon de weduwe van een Amerikaan die gedood werd in de Jordaanse hoodstad Amman een rechtszaak tegen het bedrijf, omdat dat Twitter terreurgerelateerde propaganda zou toelaten en verspreiden. Volgens de aanklacht van de vrouw zou de terreurgroep Islamitische Staat zonder Twitter nooit zo’n explosieve groei hebben doorgemaakt. Twitter probeert sedertdien een balans te vinden tussen de vrijheid van meningsuiting en het binnen de perken houden van terreurpropaganda.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.