IS-krakers bedreigen sociale media

Een beeld uit de dreigvideo van IS

Een beeld uit de dreigvideo van IS tegen Zuckerberg en Dorsey

Facebook en Twitter zijn erg actief om profielen te sluiten waar de strijd van de Islamitische Staat wordt verheerlijkt. Nu willen met de IS sympathiserende krakers Mark Zuckerberg van Facebook en Jack Dorsey van Twitter aanpakken. Het lijkt wel oorlog op het web.

De groep, die zich Sons Caliphate Army noemt, heeft een video gepresenteerd waarin de bazen van de twee sociale media direct worden bedreigd:”Aan Mark en Jack, oprichters van Twitter en Facebook, en hun kruistochtregering. Er worden dagelijks veel profielen gewist. Wij zeggen jullie: Is dat alles wat jullie kunnen? Jullie spelen niet in onze divisie.” Vervolgens zien we portretten van de twee met kogelgaten. Volgens de ‘zonen’ zouden ze meer dan 10 000 Facebook-profielen, 150 Facebook-groepen en 5000 Twitter-profielen hebben gekaapt, die gebruikt worden om propaganda voor IS te verspreiden. Voor elk verwijderd profiel zouden er 10 geopend worden, zeggen de ‘zonen’.
Een woordvoerder van Twitter reageerde gelaten: “Dat gebeurt voortdurend.” Op vragen van de Britse krant the Guardian of deze video niet bang maakt zei de woordvoerder: “Welkom in onze dagelijkse praktijk.” Al in maart vorig jaar bedreigde de IS Dorsey. “Een virtuele oorlog tegen ons zal leiden tot een echte oorlog tegen jou.” Die bedreiging ging samen met een plaatje van Dorsey gezien door een vizier (iets dergelijks heeft de Tsjetsjeense president Kadyrov ook geflikt met politieke tegenstanders van Poetin). De politie in San Fransisco, de vestigingsplaats van Twitter, stelt dat haar geen serieuze bedreigingen bekend zijn.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.