Anonymous werpt zich in de strijd tegen IS

Anonymous tegen IS

Anonymous kondigt aan IS te zullen bestrijden (afb: De Morgen)

IS, de Islamitische Staat, houdt niet alleen huis in Syrië, Irak, Egypte en Frankrijk, maar ook op het wereldwijde web. Nu heeft het krakerscollectief Anonymous aangekondigd IS van het web te vegen. Het collectief zou sedert de bloedige aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag al 3800 Twitter-profielen van IS-leden en -sympathisanten hebben verwijderd. De Islamitische Staat is niet onder de indruk en noemt de zelfbenoemde webverdedigers idioten. 

De richtlijnen van Anonymous vormen een handleiding-voor-beginners om webstekken te kraken. Ze werden op een IRC-kanaal gepost dat de groep gebruikt om informatie te delen over #OpParis. De gedetailleerde instructies omvatten methodes om aan IS verbonden weblocaties te kraken en hoe sociale-media-profielen zijn te blokkeren die aan de terreurgroep worden toegeschreven. Anonymous biedt drie soorten richtlijnen: een ‘Noob’-gids voor beginners die willen leren ‘inbreken’, een ‘Reporter’-gids die je leert hoe je een Twitterbot opzet voor het opsporen van IS-profielen en een ‘Searcher’-gids voor het opsporen van IS-webstekken. De gids heeft ook instructies om massa-aanvallen op tegen IS-stekken. Anonymous voert zijn pogingen op om mensen te recruteren voor hun operaties.
Na de aanslag op Charlie Hebdo eerder dit jaar bracht Anonymous al een stap-voor-stap-gids uit om aan IS gekoppelde Twitter-profielen te laten verdwijnen. Het Anonymous-lid dat de richtlijnen postte, verklaarde: “Er is genoeg werk, dus begin er maar aan. Als je iets waardevols wilt melden, plaats het dan op ghostbin.com en dan kunnen we overleggen wat ons te doen staat”. Uiteraard blijven de IS-krakers niet met de armen over elkaar zitten. IS heeft intussen haar strijders richtlijnen gegeven om zich te beschermen tegen de cyberaanvallen van Anonymous.

Bron: De Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.