Er zijn 1 miljoen terroristen, volgens Obama’s lijstje

Vliegverbod terroristen

Er zijn nu meer vermeende terroristen met een vliegverbod dan onder George W. Bush jr.

Barack Obama zal best een aardige kerel zijn en het beste met de mensheid voor hebben, maar het is een slechte president. We hebben het nu even niet over de droons, waarmee hij, zonder enige vorm van rechtspraak, mensen vermoordt (laat vermoorden) die toevallig op zijn moordlijstje staan. Nee, Obama heeft zich gek laten maken door de eigen veiligheidsdiensten dat de wereld vergeven is van de terroristen. In de terroristendatabank TSDB staan 680 000 namen en hun gegevens, zo meldt de klokkenluidersstek the Intercept. Dat zou blijken uit  officiëlle documenten. Daarvan hebben er 280 000 geen enkele relatie met een terroristische organisatie. In de nog ruimere TIDE-databank staan nog eens een dikke 300 000 namen van gedachte terroristen. 47 000 mensen hebben een vliegverbod in of naar de VS. In 2001 vlak na 11 september, toen de lijst werd ingesteld, waren dat er 16.
Het heeft er alle schijn van dat de Amerikaanse terrorismebestrijding onder Obama alle relatie met de werkelijkheid kwijt is geraakt. Dearborn in de buurt van Detroit, schijnt een van de meest terroristische Amerikaanse steden te zijn, samen met New York, Houston, San Diego en Chicago. Opmerkelijk voor een stadje van nog geen 100 000 inwoners. Laten er in Dearborn nou vooral veel mensen van Arabische komaf wonen. 
Volgens de documenten die the Intercept in bezit kreeg is de strijd tegen het terrorisme, afgemeten aan de hoeveelheid namen op de terroristenlijst, nog nooit zo heftig geweest als onder Obama. Sinds deze ‘predident van de hoop’ in het Witte Huis zitting heeft genomen, was het aantal personen/gedachte terroristen met een vliegverbod vertienvoudigd tot 47 000. Daarmee versloeg Obama de ‘gek’ George W. met glans. Volgens het Amerikaanse omroepmaatschappij CBS zou in 2006 (nog ten tijde van Bush, dus) 44 000 namen op die lijst hebben gestaan, zoals, onder veel meer, de Boliviaanse president Evo Morales en de voorzitter van het Libanese parlement. Obama verkleinde die lijst tot 4000 namen, maar intussen zit hij dus boven het (vermoedelijke) aantal dat op Bush’ lijstje stond. Dat was de ‘schuld’ van de ondergoedbommer, die in 2010, vergeefs een vliegtuig wilde opblazen. Sedertdien heeft het nationale contraterrorismecentrum 430 000 namen aan de terroristenlijst toegevoegd, terwijl er maar zo’n 50 000 zijn geschrapt. Het schijnt dat er nu per dag 240 terroristen bij komen op de TIDE-lijst.
Het overgrote deel op de terroristenlijsten is niet-Amerikaans. Op de wat ‘striktere’ TSDB-lijst staan 5000 Amerikanen, op de TIDE-lijst 15 800. Van al die mensen op de terroristenlijsten worden zo veel mogelijk biometrische gegevens verzameld, zoals pasfoto’s, vingerafdrukken en irisscans. Dat lukt vrij aardig. Van 570 000 zijn pasfoto’s, van 223 000 vingerafdrukken en van 70 000 irisscans. Dat zijn cijfers van 2013. In 2012 waren die resp. 315 000, 95 000 en 25 000. Ik vraag me dan meteen af: hoe komen ze daar aan? Toch niet van mijn paspoort, Opstelten?

Bron:the Intercept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.