Turkse overheid trekt zich niks aan van uitspraak rechter

Een Turkse rechtbank heeft de boycot van Twitter ongedaan gemaakt. Vandaag (donderdag) zouden de Turken weer volop kunnen kwetteren, maar volgens de jongste berichten trekt de Turkse overheid zich niets aan van de gerechtelijke uitspraak. Naast Twitter is nu ook de videodienst YouTube op zwart gezet in Turkije.
Een kleine week geleden werd het sociale medium in Turkije op bevel van een, kennelijk, lagere rechter op zwart gedraaid. Zonder twijfel zat  premier  Recep Tayyip Erdogan achter de boycot. Hij hoopte zo te voorkomen dat de voor hem steeds slechter verlopende discussie over corruptie nog meer schade aan zijn toch al geschonden reputatie zou toebrengen. Waarschijnlijk heeft de premier het tegenovergestelde bereikt.

Bronnen: ABC News, Der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.