Ook Mavericks (OS 10.9) blijkt lek

Mavericks MacOS 10.9De nieuwste versie van het besturingsysteem voor computers van Apple, Mavericks, blijkt een veiligheidslek te bevatten. Gebruikers wordt aangeraden zo snel mogelijk het systeem bij te werken. Voor Apple-begrippen heeft het lang geduurd voor de schade hersteld is, bijna een week. Sommige deskundigen zijn daar geschokt over.
Het probleem zit ‘m, als ik het goed begrijp, in de versleuteling. De (falende) functie was bedoeld om te controleren of de tegenpartij bij een versleutelde verbinding (SSL) ook daadwerkelijk de juiste was. Dat gebeurde niet, zodat alles werd geaccepteerd, de ideale achterdeur voor geheime diensten en e-krakers.
Door het lek, dat kennelijk ook in de telefoonversie iOS is te vinden, zouden onverlaten wachtwoorden kunnen kopiëren, zich voor een betrouwbare server kunnen uitgeven of schadelijke programma’s (malwaar) op de computer kunnen zetten. Apple geeft in een commentaar toe dat derden via dat lek gegevens kunnen stelen of veranderen. Voor de iPad en de iPhone schijnt de boel al weer opgelost te zijn, maar kennelijk zijn de computergebruikers iets minder belangrijk voor Apple.

Bron: Der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.