Gegevens klanten van Adobe gestolen

Adobe-logoE-krakers zijn er in geslaagd in te breken bij softwarebedrijf Adobe, zo meldt De Standaard. De inbrekers maakten persoonlijke gegevens van 2,9 miljoen klanten buit, waaronder versleutelde wachtwoorden, samen met de broncode van enkele programma’s zoals Acrobat en ColdFusion. Adobe heeft de inbraak toegegeven.
Adobe is bij de gemiddelde computergebruiker vooral bekend van grafische ontwerpsoftware zoals Photoshop, Illustrator en vooral van de populaire documenten-maker Acrobat (pdf-jes). De klanten van Adobe moeten een nieuw wachtwoord kiezen. Volgens het bedrijf hebben de krakers geen toegang gehad tot de kredietkaartgegevens van de klanten.
Een bijkomend probleem is dat de inbrekers ook de broncode van enkele programma’s hebben buitgemaakt. Dat zou kunnen betekenen dat gebruikers van die programma’s gevaar lopen digitaal te worden belaagd, omdat via de broncode eventuele kwetsbaarheden van die programma’s aan het licht kunnen komen. Volgens Adobe loopt dat zo’n vaart niet. “We hebben momenteel geen weet van een verhoogd risico voor gebruikers van deze software als gevolg van dit incident’, laat Adobe-topman Arkin weten.

Bron: De Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.