Telegram wil met autoriteiten samenwerken

Pavel Doerov, oprichter van berichtendienst Telegram

Pavel Doerov (afb: WikiMedia Commons)

De zaak lijkt wel een beetje op die van Musk tegen Brazilië. Sedert Telegrambaas Pavel Doerov in Frankrijk, onder meer, is beschuldigd van het verspreiden van valse en opruiende informatie en van kinderporno, lijkt hij enigszins in te binden met de grote bescherming van de gebruikers van Telegram. Hij zegt nu op verzoek van autoriteiten IP-adressen en teloonummers van verdachten te zullen leveren. Dat zou tot nu toe nog nooit gedaan zijn en daar was Doerov (terecht, wat mij=as betreft) heel trots op.
Inmiddels heeft Telegram zijn privacybeleid aangepast. Voorheen was de enige omstandigheid waarin Telegram informatie zou verstrekken aan de overheid als het om terrorisme zou gaan. Nu staat er: “Als Telegram een geldig bevel ontvangt van de relevante gerechtelijke autoriteiten die bevestigen dat u een verdachte bent in een zaak met betrekking tot criminele activiteiten die in strijd zijn met de voorwaarden van Telegram, zullen we een juridische analyse van het verzoek uitvoeren en uw IP-adres en telefoonnummer bekendmaken aan de relevante autoriteiten.” Dat is al van toepassing als je je bezighoudt met strafbare zaken.
Telegram is verder al veel actiever dan voorheen in het bemoeilijken van het bereiken van kennis over minder wenselijke zaken. Zo zijn er verschillende kanalen verwijderd uit het zoekregister.

Bron: tweakers.net

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.